salade bij bbq
-
- Berichten: 11159
- Lid geworden op: di 06 dec 2005, 18:57
- Locatie: Westerbeek
salade bij bbq
Wie heeft er een lekker recept voor een salade bij een bbq? We hebben komende week een bbq hier. Ik wil wittw koolsalade maken en ceasar salade. Wil er eigenlijk nog 1 bij hebben maar weet niet goed welke. Iemand tips?
Evita : Tsjerk x Anca (v. Manus)
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
Re: salade bij bbq
Annabel heeft altijd een lekkere met macaroni en ham erin!
Giel
(Timor x Yanneke v. Sverre)
Norvyn
(Timor x Gentle v. Drafur)
(Timor x Yanneke v. Sverre)
Norvyn
(Timor x Gentle v. Drafur)
-
- Berichten: 1571
- Lid geworden op: zo 11 sep 2011, 06:17
Re: salade bij bbq
Watermeloen met feta.
Tomaten met mozzarella
Griekse salade met tomaat, komkommer, rode ui, paprika
Tomaten met mozzarella
Griekse salade met tomaat, komkommer, rode ui, paprika
Ik mag zorgen voor
Lajke (L-86, Bjorgard x Tunar) en
Mette (Haukaren x Heia Gutt)
Lajke (L-86, Bjorgard x Tunar) en
Mette (Haukaren x Heia Gutt)
Re: salade bij bbq
Pastasalade met gerookte kip, rauwkost en stukjes ananas of perzik met een lekkere dressing op basis van balsamicoazijn, hmmmmmm heerlijk.
Meline (Havstad) moeder/oma van:
Djambo, Ferro, Gino, Hindra, Indre, Jilco, Mirko, Leneke, Mara, Marinde, Nivar, Nolan
Kayo (van Ivonne)
┼Celony en Luco

Djambo, Ferro, Gino, Hindra, Indre, Jilco, Mirko, Leneke, Mara, Marinde, Nivar, Nolan
Kayo (van Ivonne)
┼Celony en Luco

Re: salade bij bbq
idd pasta(fusili vind ik het lekkerst) met augurk, komkommer, gerookte kip/kipfilet, mais, sladressing naturel, pijnboompitten HEERLIJK!
Nanneborg is een fotomodel!
"alleen maar JA en AMEN"
"alleen maar JA en AMEN"
Re: salade bij bbq
Inderdaad, pastasalades kan eigenlijk weinig aan verkeerd gaan 
De salade die hier toen destijds erg in de smaak viel was als volgt:
Pasta (macaroni, penne, fusili, farfalle, conchiglie of rigatoni...maakt allemaal niet uit...*in mijn opvoeding heet het allemaal maraconi hihi* )
Ijsbergsla
Spekjes
Peper
Zout
Komkommersalade (van c1000, die bakjes, maar anders is ook komkommer met mayo en dille te gebruiken, die is iets voller van smaak)
Cashewnootjes (of andere noten, wat je lekker vindt...pijnboompitten gaan er ook goed in)
Spekjes bak je aan tot ze licht krokant zijn.
Macaroni kook je tot beetgaar.
IJsbergsla snij je in eetbare reepjes/stukjes.
Vervolgens gooi je alles bij elkaar en voegt hier naar smaak peper en zout aan toe.
Bakje (of 2 afhankelijk van hoeveel je maakt) komkommersalade erdoor (en anders 2 eetlepels mayo of sladressing, komkommer zonder vruchtdeel in kleine dunne partjes, hoeveelheid dille naar wens)
Rood uitje aan hele kleine stukjes er door.
Nootjes even licht bakken in de pan, zodat ze iets lichtbruin zijn en ze lekker geuren.
Deze ook toevoegen aan de grote bak en alles door elkaar husselen.
Naar wens kun je ook nog andere dingen toevoegen zoals paprika, mais, bleekselderij, etc etc.
In plaats van komkommersalade pak ik ook nog wel eens zoetzure chilisaus voor een net wat meer spicy bite.
Maar zie hierboven ook al smakelijke opties voorbij komen
Verder ook al geregeld bietensalade gemaakt, ook érg smakelijk én leuk voor meiden want jaja, hij is stikroze!
Nodig?
Kruimige aardappelen
Rode bieten (liefst vers gepeld, niet uit pot want die zijn aangezoet)
Peper
Zout
Tuinkruiden (of bouillion op kruidenbasis)
Zilveruitjes en het sap
Calvé (de enige echte) mayonaise
Naar wens: Augurk
Aardappels & bieten apart van elkaar gaar koken.
Aardappelen en bieten (in kleine partjes gesneden is het makkelijkste stampen) vervolgens samenvoegen en tot een lichte ruige puree stampen.
Peper en zout toevoegen
Paar eetlepels sap van zilveruitjes toevoegen
Mayonaise (schep of 3 op een volle pan) erdoor stampen tot het een mooie stabiele puree is.
Tuinkruiden toevoegen (in geval van bouillionpoeder: theelepel of 3)
Aantal scheppen zilveruitjes toevoegen en als je er van houdt, augurk in kleine partjes.
Proeven wat je lekker vindt en wat er nog mist, zuur? zilveruitjessap! Hartigheid? Zout/Tuinkruidenboullion! Krachtigheid? Peper. Romigheid? Mayonaise.
Lauw/warm is de salade lekker, maar onze ervaring is dat het na afkoelen nog veel beter tot zijn recht komt. Dergelijke salades maak ik dus ook altijd graag de dag ervoor, zet m s avonds in de koelkast en haal m de volgende middag er weer uit...dan smullen we s avonds!

De salade die hier toen destijds erg in de smaak viel was als volgt:
Pasta (macaroni, penne, fusili, farfalle, conchiglie of rigatoni...maakt allemaal niet uit...*in mijn opvoeding heet het allemaal maraconi hihi* )
Ijsbergsla
Spekjes
Peper
Zout
Komkommersalade (van c1000, die bakjes, maar anders is ook komkommer met mayo en dille te gebruiken, die is iets voller van smaak)
Cashewnootjes (of andere noten, wat je lekker vindt...pijnboompitten gaan er ook goed in)
Spekjes bak je aan tot ze licht krokant zijn.
Macaroni kook je tot beetgaar.
IJsbergsla snij je in eetbare reepjes/stukjes.
Vervolgens gooi je alles bij elkaar en voegt hier naar smaak peper en zout aan toe.
Bakje (of 2 afhankelijk van hoeveel je maakt) komkommersalade erdoor (en anders 2 eetlepels mayo of sladressing, komkommer zonder vruchtdeel in kleine dunne partjes, hoeveelheid dille naar wens)
Rood uitje aan hele kleine stukjes er door.
Nootjes even licht bakken in de pan, zodat ze iets lichtbruin zijn en ze lekker geuren.
Deze ook toevoegen aan de grote bak en alles door elkaar husselen.
Naar wens kun je ook nog andere dingen toevoegen zoals paprika, mais, bleekselderij, etc etc.
In plaats van komkommersalade pak ik ook nog wel eens zoetzure chilisaus voor een net wat meer spicy bite.
Maar zie hierboven ook al smakelijke opties voorbij komen

Verder ook al geregeld bietensalade gemaakt, ook érg smakelijk én leuk voor meiden want jaja, hij is stikroze!
Nodig?
Kruimige aardappelen
Rode bieten (liefst vers gepeld, niet uit pot want die zijn aangezoet)
Peper
Zout
Tuinkruiden (of bouillion op kruidenbasis)
Zilveruitjes en het sap
Calvé (de enige echte) mayonaise
Naar wens: Augurk
Aardappels & bieten apart van elkaar gaar koken.
Aardappelen en bieten (in kleine partjes gesneden is het makkelijkste stampen) vervolgens samenvoegen en tot een lichte ruige puree stampen.
Peper en zout toevoegen
Paar eetlepels sap van zilveruitjes toevoegen
Mayonaise (schep of 3 op een volle pan) erdoor stampen tot het een mooie stabiele puree is.
Tuinkruiden toevoegen (in geval van bouillionpoeder: theelepel of 3)
Aantal scheppen zilveruitjes toevoegen en als je er van houdt, augurk in kleine partjes.
Proeven wat je lekker vindt en wat er nog mist, zuur? zilveruitjessap! Hartigheid? Zout/Tuinkruidenboullion! Krachtigheid? Peper. Romigheid? Mayonaise.
Lauw/warm is de salade lekker, maar onze ervaring is dat het na afkoelen nog veel beter tot zijn recht komt. Dergelijke salades maak ik dus ook altijd graag de dag ervoor, zet m s avonds in de koelkast en haal m de volgende middag er weer uit...dan smullen we s avonds!
Geluk is de vrucht van intens werk
-
- Berichten: 1571
- Lid geworden op: zo 11 sep 2011, 06:17
Re: salade bij bbq
Pasta salade als volgt doet het bij ons ook goed (ook als maaltijdsalade)
Pasta beetgaar koken en afgieten
Blik tropische vruchten afgieten (en eventueel afspoelen)
Hamblokjes (of niet als je vega wilt)
Stuk kaas in blokjes
2 rode paprika's in blokjes.
Eventueel nog walnoten toevoegen of andere noten
Eventueel lente-uitje of rode ui toevoegen
Alles mengen.
Met sla dressing (op yoghurtbasis) of met wat mayo mengen.
Pasta beetgaar koken en afgieten
Blik tropische vruchten afgieten (en eventueel afspoelen)
Hamblokjes (of niet als je vega wilt)
Stuk kaas in blokjes
2 rode paprika's in blokjes.
Eventueel nog walnoten toevoegen of andere noten
Eventueel lente-uitje of rode ui toevoegen
Alles mengen.
Met sla dressing (op yoghurtbasis) of met wat mayo mengen.
Ik mag zorgen voor
Lajke (L-86, Bjorgard x Tunar) en
Mette (Haukaren x Heia Gutt)
Lajke (L-86, Bjorgard x Tunar) en
Mette (Haukaren x Heia Gutt)
Re: salade bij bbq
Nou Suzanne, nu moet je BBQ wel een groot succes worden met al deze heerlijke tips.
Meline (Havstad) moeder/oma van:
Djambo, Ferro, Gino, Hindra, Indre, Jilco, Mirko, Leneke, Mara, Marinde, Nivar, Nolan
Kayo (van Ivonne)
┼Celony en Luco

Djambo, Ferro, Gino, Hindra, Indre, Jilco, Mirko, Leneke, Mara, Marinde, Nivar, Nolan
Kayo (van Ivonne)
┼Celony en Luco

Re: salade bij bbq
Witlof salade
Gesneden rauwe witlof met slasaus, hamblokjes, mandarijnpartjes uit blik door elkaar mixen en op het laatste moment wat walnoten erdoor.
Zaaaaaaaaaalig, ook voor mensen die normaal niet van (gekookte) witlof houden
Gesneden rauwe witlof met slasaus, hamblokjes, mandarijnpartjes uit blik door elkaar mixen en op het laatste moment wat walnoten erdoor.
Zaaaaaaaaaalig, ook voor mensen die normaal niet van (gekookte) witlof houden

Re: salade bij bbq
Ik wilde dat ik dit topic nooit geopend had...zit bijna te kwijlen hier... 
Rauwe witlofsalade is inderdaad heerlijk...eigenlijk zoals hierboven beschreven alleen doe ik er ook nog blokjes kaas en rode ui door en de ham apart omdat ik geen vlees eet

Rauwe witlofsalade is inderdaad heerlijk...eigenlijk zoals hierboven beschreven alleen doe ik er ook nog blokjes kaas en rode ui door en de ham apart omdat ik geen vlees eet

Laatst gewijzigd door Nathalie op do 14 aug 2014, 12:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Ilona schreef:skjede is piemel, maar dan vrouwelijk. Skjede wordt ook gebruikt als iets... Eeh 'skjede' is..
Re: salade bij bbq
Dat ga ik ook uitproberen, zonder ham en dan met kaas en rode ui! 

Re: salade bij bbq
de bieten salade zoals Annabel omschreef is heerlijk, en extra lekker met wat curry erdoor
Baranna 13-5-2006
Kayo v. Anton m. Meline 11-4-2014
Right from the start you were a thief, you stole my heart.....
In loving memory Fatoush 26-5-2009 - 19-8-2014
Marga v. Sebastian m. Ingmar 3-5-1992 - 11-11-2015
Mijn (t)rots in de branding....
Kayo v. Anton m. Meline 11-4-2014
Right from the start you were a thief, you stole my heart.....
In loving memory Fatoush 26-5-2009 - 19-8-2014
Marga v. Sebastian m. Ingmar 3-5-1992 - 11-11-2015
Mijn (t)rots in de branding....
Re: salade bij bbq
Mijn moeder doet daar altijd nog wat draadjesvlees door, ook lekker!!
Ik lijk op de uitzonderingen in de Duitse grammatica
Gewoon niet te begrijpen
'Loesje..'
Gewoon niet te begrijpen
'Loesje..'
- rocky&moby
- Berichten: 3208
- Lid geworden op: di 27 jan 2009, 15:46
Re: salade bij bbq
Handig dit topic, wij geven zaterdag een BBQ, leuke tips!
-
- Berichten: 11159
- Lid geworden op: di 06 dec 2005, 18:57
- Locatie: Westerbeek
Re: salade bij bbq
Ja dank je wel. Helaas deze keer geen van de bovenstaande salades gemaakt, maar wie weet voor een volgende keer....
We hadden nu witte kool salade.
Witte kool in fijne reepjes snijden
rozijnen wellen en die later toevoegen
evenals ananas snijden
en notenmix fijn gemaakt.
Als dressing een mix van mayonaise en yoghurt.
Ceasarsalade;
sla in wat grovere repen gesneden
lyches klein gesneden
pijnboompitjes gebakken
gerookte kip in blokjes gesneden
en ceasardressing erover heen gedaan.
Macaroni salade
macaroni gekookt en afgekoeld
blik erwtjes met wortelteltjes erbij
smakt (blikje ham) klein snijden
party augurken in stukjes
Amsterdams uitjes
en nog iets, dacht ik, maar dat weet ik effe niet meer.
Salade die we nu hadden, heb ik gevonden op internet.
Is uit de Afrikaanse keuken en ik vond hem lekker!
250 g schelpjes macaroni, gaar en in koud water afspoelen
1 vol tl zout
25 ml olie
1 blik perziken, uitgelekt en in blokjes gesneden
75 ml siroop van perziken
1 grote ui, fijn
250 ml mayonaise
75 ml vruchten chutney
1 blik doperwten
1 el kerriepoeder
1,5 tl geelwortel
1. Fruit helft van ui in olie tot het zacht is
2. Voeg chutney, kerrie, zout, geelwortel en perziken siroop erbij en laat voor 2 min. zachtjes koken.
3. Doe alle ingrediënten in een meng schaal en meng voorzichtig door elkaar.
We hadden nu witte kool salade.
Witte kool in fijne reepjes snijden
rozijnen wellen en die later toevoegen
evenals ananas snijden
en notenmix fijn gemaakt.
Als dressing een mix van mayonaise en yoghurt.
Ceasarsalade;
sla in wat grovere repen gesneden
lyches klein gesneden
pijnboompitjes gebakken
gerookte kip in blokjes gesneden
en ceasardressing erover heen gedaan.
Macaroni salade
macaroni gekookt en afgekoeld
blik erwtjes met wortelteltjes erbij
smakt (blikje ham) klein snijden
party augurken in stukjes
Amsterdams uitjes
en nog iets, dacht ik, maar dat weet ik effe niet meer.
Salade die we nu hadden, heb ik gevonden op internet.
Is uit de Afrikaanse keuken en ik vond hem lekker!
250 g schelpjes macaroni, gaar en in koud water afspoelen
1 vol tl zout
25 ml olie
1 blik perziken, uitgelekt en in blokjes gesneden
75 ml siroop van perziken
1 grote ui, fijn
250 ml mayonaise
75 ml vruchten chutney
1 blik doperwten
1 el kerriepoeder
1,5 tl geelwortel
1. Fruit helft van ui in olie tot het zacht is
2. Voeg chutney, kerrie, zout, geelwortel en perziken siroop erbij en laat voor 2 min. zachtjes koken.
3. Doe alle ingrediënten in een meng schaal en meng voorzichtig door elkaar.
Evita : Tsjerk x Anca (v. Manus)
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
- margalorenz
- Berichten: 600
- Lid geworden op: zo 23 mar 2008, 14:30
- Locatie: Wageningen
Re: salade bij bbq
Wat een inspiratie. Ik krijg spontaan zin om te gaan koken!