Pagina 1 van 1

Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: za 25 dec 2010, 16:34
door Sjolvir
Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen :o? .
(benodigdheden een ikke, gasfornuis en oven)
Voordat ik begin.. beste wensen..
Afbeelding
edit. foto overnieuw geplaatst... aangezien ik ruzie had met photobucket.


Stap 1, ga tijdig naar de supermarkt, dus afgelopen woensdag was het zover.
Op stap om inkopen te doen.
De parkeerplaats naderde en de realisatie dat aldaar een parkeer chaos gaande was ook....
Vanwege overtollig niet weggeveegde sneeuwhopen, meende iedereen ca 2
parkeer plaatsen nodig te hebben en dan op zo'n manier, dat er vooral niemand meer bijkan.
Gelukkig tegenwoordig voorzien van 4x4, dus auto in grote sneeuwhoop gedropt.
Kijk even bij de ruitershop naast de AH, om te kijken of ze leuk veulenhalster hebben... nee, dus.
Dan de AH in, uiteraard begint hier het verzieken van je kestdiner..
Ga winkelen zonder boodschappenlijstje..
Zie in ooghoek, kant en klaar rollade ding in folie bak voor in oven.
Lees gebruiksaanwijzing, 75 min in oven.. 140 graden.
DAT kan ik!! Dus gekocht. (althans, dat dacht ik toen, dat ik het kon...)
Vervolgens aardappelpartjes voor de leuk en een AH trifle toetje.

Stap 2, op vrijdagmiddag toch nog zak stoofpeertjes gescoord..
En ja, de rollade in de oven..
Na 75 minuten ligt er een miezerig, zielig gekrompen, niet gaar lijkend rubber achtig din in de oven.
Helaas helaas, het is half 9 en kerstavond, geen kans om een nieuwe aan te schaffen dus deze moet toch mee, morgen.

Stap 3, nadat je het half voorbereide kerstdiner door half NL hebt meegesleept, kijk je nogmaals naar de zielige rollade.
Besluit vervolgens om het ding in een pan te gooien met boter, rode wijn... etc..
Zet de peetjes op die prompt overkoken, fijn overal suiker/wijn/kaneel/perensap water.
Zoals het echt kerstdiner betaamd, brand vervolgens je al geovende rollade hopeloos aan.
En blijkt het steelpannetje waar de saus in zit, te wiebelen op het gasfornuis,
waarna de inhoud over het aanricht, IN de 2 open staande lades valt en op de grond.
Mopperend mik je de inhoud van de lades in de afwas.. En dwijlt je rotzooi op.
Vervolgens snij je je rollade dusdanig dat verbrande deel niet mee komt.
(Zit toch hopeloos aan bodem van pan vast).

Men diene op, de rollade, de aardappelpartjes met appelcompte en spuitjes.
En niemand die het proeft 8)7 culinaire barbaren, netzoals ik.....

Toetje de trifle, is heelhuids overgekomen en was goed te eten, dank u AH.

Ach al verbetering met vorig jaar..
Toch knap, al voorbereid kerstdiner, toch verzieken....

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: za 25 dec 2010, 17:44
door foss
Geweldig, en leuk he al die kerstdagen.
Nou bij ons zit het eten er al in was heerlijk eerst Caparto en daarna een varkenshaas met pepersaus en spercibonen met spek en aardappels en sla lekker en eenvoudig want manlief is al weer aan het werk de wegen ijsvrj maken.

Morgen gaan we bij mijn schoonfamilie eten die maken er altijd erg veel werk van dus ben benieuwd.

Gelukkig bestaat er ook altijd nog een afhaalchinees!

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: za 25 dec 2010, 18:31
door ing-1970
2011 doe ik het ook anders.
in de zomer alvast de kerstkaarten schrijven en postbus klaar maken,om ze ergens in november al in de bus te doen.
afgelopen dinsdag al boodschappen gedaan ,thuis ondekt,dat na verhuizing het snoer van de grillplaat spoorloos was verdwenen.
Dus snuffelen op marktplaats en gelukkig kerstavond er voor weinig een combi
binnen en buiten bbq kunnen scoren en op kunnen halen.
zou ook stom zijn,heb je wel het vlees,maar niks om het op te bakken.

Echt het romantische kunnen ze op de reclame maar beter achterwege laten,
maar i laten zien wat er allemaal mis kan gaan.

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 06:01
door Viv
Dus ik kan je vast inplannen voor onze BBQ volgend jaar? Paps mag mee hoor :D

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 10:43
door Vera
knap zeg, dat je dat nog kan verpesten. Volgend jaar traiteur bellen? Bij de hema kan je trouwens allerlei kant en klare dingen bestellen, is ook erg makkelijk. (tenminste dat denk ik)
Of gewoon gourmetten, dan verziekt ieder zijn eigen eten, krijg jij niet de schuld. (of voel je je tenminste niet schuldig)

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 11:49
door Sjolvir
De stoofpeertjes, waren echter een delicatesse.... jammieeeee!!!

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 14:20
door rowenna
In ieder geval zijn je stoofperen wel gelukt, of waren die ook al kant en klaar hihi.

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 17:01
door Keandra
ehm, ik heb het op een andere manier gedaan, ik was ziek na 1 stukje kip te eten die de fonduepot was in gegaan

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 19:19
door Sjolvir
Aha, ala onze kerst vorig jaar..
Gegourmet, pa had echter elders al noro virus opgelopen, die eindigde
in groningen in het ziekenhuis..
Ik thuis met hoofd in emmer.. dus deze kerst was voor ons al stuk beter!!!

Stoofperen waren niet kant en klaar, die kan ik wel, klaar maken :D

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 21:10
door Mariël
hahah :D klinkt goed!! het is echt niet zo moeilijk, maar vaak als een ding mis gaat ...............8)7

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: zo 26 dec 2010, 21:28
door Orion1996
Volgende keer rollade 60 minuten op 180 graden, dan lukt die wel (stond namelijk zeker weten ook op de achterkant van onze AH rollades en komt overeen met hoe we ze altijd doen en wij zijn echte rollade slachters :P). En voor de culinaire barbaren onder ons zijn er ook thermometertjes te koop die je in het vlees prikt, een rollade wordt goed bij 63 graden binnenin temp :P

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: di 28 dec 2010, 17:56
door myquitte
:)) :))

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: di 04 jan 2011, 09:21
door Lolly
Geweldig verhaal en daarom naaien wij de laatste jaren altijd uit met de kerstdagen, alleen dit jaar konden we pas na de kerst weg, helaas hebben we een dag bij de familie moeten slijten gelukkig gingen we gourmetten, en zoals altijd met gourmetten een overdosis gehad zodat je het komende jaar niet meer aan gourmetten wil denken. :?

Re: Hoe verziek ik een kerstdiner in 3 eenvoudige stappen.

Geplaatst: di 04 jan 2011, 09:56
door Engeltje
Haha klinkt erg lekker :o