Inderdaad, pastasalades kan eigenlijk weinig aan verkeerd gaan
De salade die hier toen destijds erg in de smaak viel was als volgt:
Pasta (macaroni, penne, fusili, farfalle, conchiglie of rigatoni...maakt allemaal niet uit...*in mijn opvoeding heet het allemaal maraconi hihi* )
Ijsbergsla
Spekjes
Peper
Zout
Komkommersalade (van c1000, die bakjes, maar anders is ook komkommer met mayo en dille te gebruiken, die is iets voller van smaak)
Cashewnootjes (of andere noten, wat je lekker vindt...pijnboompitten gaan er ook goed in)
Spekjes bak je aan tot ze licht krokant zijn.
Macaroni kook je tot beetgaar.
IJsbergsla snij je in eetbare reepjes/stukjes.
Vervolgens gooi je alles bij elkaar en voegt hier naar smaak peper en zout aan toe.
Bakje (of 2 afhankelijk van hoeveel je maakt) komkommersalade erdoor (en anders 2 eetlepels mayo of sladressing, komkommer zonder vruchtdeel in kleine dunne partjes, hoeveelheid dille naar wens)
Rood uitje aan hele kleine stukjes er door.
Nootjes even licht bakken in de pan, zodat ze iets lichtbruin zijn en ze lekker geuren.
Deze ook toevoegen aan de grote bak en alles door elkaar husselen.
Naar wens kun je ook nog andere dingen toevoegen zoals paprika, mais, bleekselderij, etc etc.
In plaats van komkommersalade pak ik ook nog wel eens zoetzure chilisaus voor een net wat meer spicy bite.
Maar zie hierboven ook al smakelijke opties voorbij komen
Verder ook al geregeld bietensalade gemaakt, ook érg smakelijk én leuk voor meiden want jaja, hij is stikroze!
Nodig?
Kruimige aardappelen
Rode bieten (liefst vers gepeld, niet uit pot want die zijn aangezoet)
Peper
Zout
Tuinkruiden (of bouillion op kruidenbasis)
Zilveruitjes en het sap
Calvé (de enige echte) mayonaise
Naar wens: Augurk
Aardappels & bieten apart van elkaar gaar koken.
Aardappelen en bieten (in kleine partjes gesneden is het makkelijkste stampen) vervolgens samenvoegen en tot een lichte ruige puree stampen.
Peper en zout toevoegen
Paar eetlepels sap van zilveruitjes toevoegen
Mayonaise (schep of 3 op een volle pan) erdoor stampen tot het een mooie stabiele puree is.
Tuinkruiden toevoegen (in geval van bouillionpoeder: theelepel of 3)
Aantal scheppen zilveruitjes toevoegen en als je er van houdt, augurk in kleine partjes.
Proeven wat je lekker vindt en wat er nog mist, zuur? zilveruitjessap! Hartigheid? Zout/Tuinkruidenboullion! Krachtigheid? Peper. Romigheid? Mayonaise.
Lauw/warm is de salade lekker, maar onze ervaring is dat het na afkoelen nog veel beter tot zijn recht komt. Dergelijke salades maak ik dus ook altijd graag de dag ervoor, zet m s avonds in de koelkast en haal m de volgende middag er weer uit...dan smullen we s avonds!